مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی راههای جلوگیری از گزش پشه آئدس را تشریح کرد و گفت: پوشیدن لباسهای آستین بلند و شلوار بلند و جوراب از مواردی است که فرد را از گزش پشه آئس در امان نگه میدارد.
مدیر برنامه مدیریت بیماریهای منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال که پشه آئدس بیشتر در کدام مناطق کشور حضور دارد؟ گفت: استان گیلان در شمال کشور تقریبا در تمامی مناطق به پشه آئدس آلوده است.
تب دانگی یک نوع بیماری ویروسی است که با نیش زدن پشه آئدس وارد بدن انسان میشود و ظرف یک هفته علایم آن بروز میکند. این ویروس و علایم آن شامل تب شدید، سر درد، درگیری مفاصل، بروز علایم پوستی همراه با خونریزی و لکههای زیر پوست، خونریزی خفیف بینی و لثه و افت فشار است.
تهدیدی خاموش، اما مرگبار در مناطق جنگ زده عراق نهفته است. تب هموراژیک، گروهی از ویروسها هستند که می توانند سیستمهای بدن انسان را تخریب کنند. این بیماری تهدید آمیز همچنان در سراسر کشور عراق گسترش مییابد و مقامات عراقی تلاشهای خود را برای مبارزه با انتقال آن و حفاظت از سلامت عمومی افزایش میدهند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افرادی که به امارات سفر کرده اند و یا در آنجا اقامت داشته اند، بعد از بازگشت به کشور اگر طی یک هفته تا ۱۰ روز دچار علائمی مانند تب ناگهانی و سر دردهای شدید داشتند به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: تب دنگ بیماری ویروسی که عامل انتقال آن از پشه آئدس مهاجم (اجیپتی و آلبوپیکتوس) به انسان است و در چند روز گذشته، ۸ مورد ابتلا و یک مورد فوتی در لارستان ثبت شده است.