مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
به گزارش پرشین خبر، زولبیا و بامیه از محبوبترین شیرینیهای ایرانی هستند که در ماه رمضان طرفداران بسیاری دارند. اما کالری و چربی بالا، این شیرینیها را برای افراد با رژیم غذایی یا دیابتی نامناسب میکند. نگران نباشید! با طرز تهیه زولبیا و بامیه رژیمی میتوانید از طعم دلنشین این شیرینیها بدون نگرانی لذت ببرید.
خبر خوب این است که شما میتوانید با استفاده از روشهای رژیمی، از طعم دلنشین زولبیا و بامیه بدون نگرانی از کالری و چربی بالا لذت ببرید.
زولبیا به دلیل وجود نشاسته و شکر و روغن یکی از پرکالریترین شیرینیهای سرخ شده ایرانیها به شمار میرود.
مواد لازم برای تهیه زولبیای رژیمی:
آرد گندم ۱.۵ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
خلال یا پودر پسته و بادام برای تزئین به مقدار لازم
برای تهیه زولبیا رژیمی ابتدا باید شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکر کاملا حل شود. پس از حل شدن شکر، شعله را خاموش کرده و زعفران و نصف قاشق چایخوری آبلیمو و ۱ چهارم پیمانه گلاب را اضافه کنید. برای رژیمیتر شدن میتوانید از شکر قهوهای به جای شکر سفید استفاده کنید. زمانی که شربت کمی غلیظ شد سعله را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید.
اکنون خمیر زولبیا را آماده کنید. به این صورت که ابتدا آرد گندم و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و االک کنید، آب را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید زعفران دم کرده غلیظ را به آرد اضافه کنید تا خمیری به دست بیاورید غلظت خمیر شما نباید بیش از حد زیاد یا کم باشد و به راحتی بتوانید از قیف خارج کنید.
مقدار زیادی روغن در تابه بریزید تا زولبیاها در روغن شناور شوند، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. خمیر را داخل قیف بریزید. در حالی که قیف را روی روغن فشار میدهید، در بالای تابه دست خود را به صورت دورانی حرکت دهید تا زولبیاها به شکل دایره دربیایند.
دو طرف زولبیاها را سرخ کنید و سپس آنها را از روغن خارج کرده و روی توری قرار بدهید تا روغن اضافی آنها به خوبی گرفته شود. زولبیاهای سرخ شده را برای نیم ساعت در شربت قرار دهید و پس از آن باز هم داخل توری قرار دهید تا شیره اضافی از آنها خارج شود. اکنون زولبیاهای شما آماده است. میتوانید آنها را با خلال و یا پودر پسته و بادام و تزئین کنید.
مواد لازم برای تهیه بامیه رژیمی:
آب یک لیوان و نیم برای شهد و یک لیوان برای خمیر
شکر دو لیوان
زعفران برای شهد به میزان لازم
گلاب نصف پیمانه
آبلیمو یک قاشق چایخوری
آرد یک لیوان
تخم مرغ ۳ عدد
کره ۲۵ گرم
بکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری
روغن به مقدار لازم
برای تهیه بامیه نیز مانند زولبیا ابتدا شهد را آماده کنید.
برای شهد ابتدا باید آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. پس از حل شدن شکر، شعله را خاموش کرده و زعفران و آبلیمو و گلاب را اضافه کنید و آن را کنار بگذارید. برای تهیه خمیر، اول لازم است ابتدا آب را بجوشانید و کره را به آن اضافه کنید. سپس بکینگ پودر را اضافه کنید. پس از آن آرد را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست و سفتی بدست آورید.
پس از سرد شدن خمیر، تخم مرغها را در ظرفی بشکنید و خوب هم بزنید و به خمیر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند. برای براق شدن بامیه یک قاشق از شهد را نیز به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. داخل تابهای مناسب روغن زیاد بریزید و اجازه بدهید داغ شود.
خمیر را در قیف با ماسورهی مناسب بریزید و به صورت دایرهای یا بیضی داخل روغن بیندازید و به اندازهی دلخواه سرخ کنید. پس از سرخ شدن آنها را از داخل روغن خارج کنید و داخل توری قرار بدهید، زمانی که روغن اضافی آن خارج شد به مدت ۳-۵ دقیقه داخل شهد قرار بدهید و دوباره داخل توری بگذارید تا شهد اضافی آن خارج شود. بامیههای شما آماه مصرف هستند.
نکات مهم برای تهیه زولبیا و بامیه رژیمی:
• برای رژیمی شدن آن میتوانید عسل را جایگزین شهد (شربت) کنید.
• برای طعم بهتر زولبیا و بامیه رژیمی میتوانید از شکر رژیمی یا استویا به جای شکر قهوهای استفاده کنید.
• برای سرخ کردن زولبیا و بامیه رژیمی از روغنهای سالم مانند روغن آفتابگردان یا روغن کانولا استفاده کنید.
• زولبیا و بامیه رژیمی را میتوانید در فر نیز بپزید. برای این کار، زولبیا و بامیهها را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است قرار دهید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
• با این رسپی و طرز تهیه، میتوانید زولبیا و بامیه رژیمی خوشمزه و سالم را در منزل تهیه کنید و از طعم دلنشین آنها بدون نگرانی از کالری و چربی بالا لذت ببرید.
زولبیا و بامیه یکی از خوشمزهترین و پرکالریترین شیرینیهای سنتی ایران هستند. اما نمیتوان به راحتی از طعم دلچسب و نوستالژیک آنها گذشت. اگر رژیم دارید و یا با استفاده از روغنهای ناسالم قنادیها مشکل دارید، به راحتی میتوانید با استفاده از دستورهای رژیمی، در منزل این دو شیرینی خوشمزه را درست کنید.