email
save
کد خبر: ۱۴۰۶۸
۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰

فوت و فن خوشمزه کردن آش دندون

آش‌ها انواع مختلفی دارند؛ برخی ویژه مناسبت‌ها تهیه می‌شوند و تعدادی دیگر به دورهمی‌ها اختصاص دارند. خیلی‌ها هم برای سفر و نذر این نوع از غذا را در برنامه خود قرار می‌دهند.

به گزارش پرشین خبر: پخت این آش‌ها در بیشتر شهر‌ها و حتی روستا‌های کشور مرسوم است و غالبا اهمیت دارد. در ادامه یکی از نمونه‌های این آش را معرفی کرده‌ایم.

۱- آش دندونی

تعداد نفرات: ۷ نفر

زمان پخت: ۴ ساعت

مواد لازم

گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم

قلم گوسفندی: به میزان دلخواه

نخود، لوبیاسفید، لوبیاقرمز، لوبیاچیتی، عدس، بلغور گندم، بلغور جو، برنج نیم‌دانه و ماش: هرکدام ۳۰۰ گرم

پیاز: ۵ عدد

نعناع‌خشک: ۲ قاشق غذاخوری

ادویه: به میزان لازم

کشک: برای تزیین

روش تهیه:

۱. همه حبوبات را در یک قابلمه خیلی بزرگ بریزید و با آب کافی حداقل ۲ ساعت بپزید.

۲. قلم و گوشت‌های پخته را از قابلمه خارج کرده، در یک ظرف بریزید. در ادامه عصاره قلم را از صافی رد و به گوشت‌ها اضافه کنید.

۳. پس از حدود ۲ ساعت حبوبات نیم‌پز می‌شوند. در این مرحله همه حبوبات را آب‌کش کرده، به عصاره قلم اضافه کنید.

۴. با پخت همه حبوبات، ۴ عدد پیاز بزرگ را خلالی خرد کرده، با روغن تفت دهید. پس از طلایی‌شدن پیاز‌ها یک قاشق مرباخوری زردچوبه و یک قاشق چای‌خوری دارچین به آن اضافه کنید. پیاز‌ها را ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه با ادویه‌ها تفت دهید و سپس نمک را نیز به آنها افزوده، به مواد آش اضافه کنید.

۵. پس از آن مقداری نعناع‌داغ آماده کرده، به آش اضافه کنید. به‌خاطر دآشته باشید که این آش، سبزی ندارد و به همین‌خاطر رنگ آن مشابه شله‌قلمکار است و با افزودن پیازداغ و نعناع‌داغ خوش‌رنگ خواهد شد.

نکته:

در فاصله پخت آش همه مواد را مدام هم بزنید؛ چون بلغور‌ها و حبوبات پخته به‌سرعت ته می‌گیرند.

ارسال نظر