مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
به گزارش پرشین خبر؛
مواد اولیه دلمه پیاز (پیاز شکم پر)
پیاز متوسط ۴ عدد
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
لپه ۱/۲ پیمانه
سبزی دلمه خرد شده ۱/۲ پیمانه
پودر سماق ۲ قاشق غذاخوری
کره ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱ و ۱/۲ پیمانه
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
دلمه یکی از غذاهای معروف کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزیه. دلمه رو میتونید به شکلهای متنوع درست کنید مثل دلمه گوجه فرنگی، دلمه تخم مرغ، دلمه برگ مو و یه دلمه جدید که قراره بهتون آموزش بدیم به اسم دلمه پیاز. بعضی افراد وقتی اسم این غذا رو میشنون تعجب میکنن. ولی این رو بهتون بگم که دلمه پیاز هم خیلی خوشمزس و هم اینکه خواص زیادی داره، علاوه بر اینها دارای شکل ظاهری زیباییه.
پیاز دارای کالری بسیار کمی است، اما سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانه. این ماده همچنین دارای ویتامین B۶، C و منگنز بوده که برای بدن مفید هستند. پیاز به دلیل داشتن گوگرد رشد موی سر رو افزایش میده. مصرف مداوم پیاز، خطر ابتلا به سرطان رو کاهش میده. خوردن پیاز با غذا باعث هضم بهتر میشه. با وجود این همه خاصیتی که پیاز داره به نظر میاد گزینه خوبی برای درست کردن غذاهای متفاوت به شمار میره و چه خوب که این غذا پیاز شکم پر باشه. امیدوارم این دلمه رو تهیه کنید و ازش لذت ببرید.
طرز تهیه دلمه پیاز
مرحله اول: آماده کردن مواد دلمه
برای درست کردن دلمه پیاز مانند بقیه دلمهها باید لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید. برنج و لپههای خیس خورده را داخل ظرفهای جداگانه نیم پز کنید. دو قاشق غذاخوری سماق را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و کنار بگذارید. اکنون یکی از پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. مقداری زرچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را داخل ظرف بریزید و اجازه دهید خوب تفت بخورد.
یک قاشق غذاخوری رب گوجه داخل گوشت بریزید تا سرخ شود و بوی خامی آن گرفته شود. اکنون برنج و لپه نیم پز، نمک و سبزی دلمه را به بقیه مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
مرحله دوم: آب پز کردن پیازها
در فاصلهای که مواد میانی دلمه خنک میشود پیازها را آماده کنید. برای این کار ابتدا ریشه و سر پیازها را جدا و یک برش عمیق و طولی (از سر تا ته) روی پیاز ایجاد کنید. سپس آنها را داخل آب جوش و نمک انداخته تا نیم پز شوند. پس از اینکه پیازها پخته شدند از قسمتی که برش نخورده آنها را فشار دهید تا لایه هایش از هم جدا شود.
مرحله سوم: پر کردن پیازها با مواد میانی
در این مرحله از پخت دلمه پیاز یک قابلمه آورده و کف آن مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را ته قابلمه بگذارید. سپس یک لایه پیاز برداشته و با مواد میانی پر کنید و داخل قابلمه قرار دهید. وقتی همه دلمهها را درست کردید، سماق مخلوط شده با آب را صاف کرده و روی آنها بریزید. اکنون یک قاشق کره را داخل یک ظرف کوچک ریخته و مابقی رب را تفت دهید و به دلمهها اضافه کنید. در نهایت نصف لیوان آب را روی آنها بریزید و اجازه دهید که دم بکشند.
نکات کلیدی برای تهیه دلمه پیاز
- اگر سبزی دلمه نداشته باشید میتوانید از ریحان خرد شده استفاده کنید.
- اضافه کردن رب گوجه و سماق به مواد میانی دلمه پیاز دلخواه است، اما برای تهیه سس نباید آنها را حذف کنید.
- پیازها را نباید خیلی بپزید، چون هنگام پیچیدن دلمه پاره میشوند.
- هنگام دم دادن دلمهها یک شی سنگین مانند بشقاب روی آنها قرار دهید تا از هم باز