کد خبر: ۷۷۰۱
۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹
بررسی‌ آماری نیم قرن اخیر مشخص کرد:

۵۰ درصد ارزش بازارهای سهام جهان در اختیار آمریکا است

بررسی‌های آماری از سال ۱۹۷۰ تا پایان سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد طی ۵ دهه گذشته، بیش از نیمی از ارزش بازارهای سهام جهان به آمریکا تعلق داشته است.

به گزارش پرشین خبر؛ آمریکا در طی چند دهه اخیر جایگاه بزرگترین قدرت مالی جهان را حفظ کرده و بررسی‌های آماری از سال ۱۹۷۰ تا پایان سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد طی ۵ دهه گذشته، بیش از نیمی از ارزش بازارهای سهام جهان به آمریکا تعلق داشته است. پربازده بودن سهام، حجم بالای عرضه‌های اولیه و عملکرد قوی اقتصادی از جمله دلایل این روند به شمار می‌روند.
بر اساس این گزارش، داده‌های گردآوری شده از سوی بانک کردیت سوئیس که در نمودار نشان داده شده، حاکی از آن است که در ۵۰ سال گذشته آمریکا بیشترین سهم را از نظر ارزش بازارهای سهام جهان در اختیار داشته است. اما این روند تا کجا ادامه می‌یابد و آیا جایگاه آمریکا حفظ خواهد شد؟


سهم ۶.۳ درصدی ژاپن و کسب رتبه دوم دنیا
این گزارش می‌افزاید، رتبه دوم ارزش بورس با سهم ۶.۳ درصدی به ژاپن تعلق دارد. نکته قابل ذکر این که در سال ۱۹۸۹، بورس ژاپن ۴۰ درصد ارزش بازار سهام جهان را از آن خود کرد و به مدت کوتاهی آمریکا را پشت سر گذاشت.
این در حالی بود که درسال ۱۹۸۹، جهش شاخص نیکی ۲۲۵ در پی رشد قدرتمند اقتصاد ژاپن همگان را شگفت‌زده کرد. با این حال، با سقوط بازار و شکل‌گیری «دهه‌های شکست»، ۳۳ سال طول کشید تا بازار سهام ژاپن به جایگاه امروز برسد. رتبه سوم اما با سهم ۴.۱ درصدی به بازار سهام بریتانیا تعلق دارد. در این میان، چین با وجود در دست داشتن عنوان دومین اقتصاد برتر جهان، سهم کوچکی از ارزش بازارهای سهام به میزان ۳.۷ درصد را در اختیار دارد.


عمر بازارهای سهام
برپایه این گزارش، عمر بازارهای سهام به چند سده می‌رسد. در حالی که بازار سهام نیویورک در سال ۱۷۹۲ راه‌اندازی شده است، بازار سهام آمستردام (قدیمی‌ترین بورس جهان) به سال ۱۶۰۲ بازمی‌گردد. در میانه دهه ۱۷۰۰ میلادی، با رشد فعالیت‌های مالی و تجاری، لندن توانست به برتری مالی دست یابد و آمستردام را پشت سر بگذارد. پس از آن، افزایش تعداد شرکت‌ها موجب شد تا دفاتر بیشتری در بازار لندن تاسیس شوند که این امر به توسعه روابط تجاری و گسترش فعالیت‌ها منجر شد.


لندن جای خود را به بورس نیویورک داد
در بخش دیگر این گزارش آمده است؛ پس از نزدیک به ۲۰۰ سال، لندن هم جایگاه مرکز مالی جهان را از دست داد و پس از جنگ جهانی دوم، جای خود را به بورس نیویورک بخشید. بحران اقتصادی اروپا پس از جنگ، عامل اصلی این اتفاق بود. در سال‌های بعد، اعتبار رو به رشد فدرال رزرو از برتری مالی آمریکا حمایت کرد. این در حالی بود که با کاهش ارزش پوند، موقعیت جهانی بانک مرکزی انگلستان به شدت تضعیف شد. با توجه به تاثیرات بی‌ثبات‌کننده جنگ، آمریکا به سرعت خلاء موجود را پر کرد و به پشتوانه قدرت اقتصادی و بانک مرکزی خود، جایگاه برتر را در میان بورس‌های جهان به دست آورد.

ارسال نظر
اخبار روز
ادامه >>