کد خبر: ۴۲۴۳
۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۴

همکاری های ایران و عراق در بخش کشاورزی گسترش می یابد

در سفر معاون آب و خاک کشاورزی ایران به عراق و دیدار با مسوولان وزارت کشاورزی این کشور، بر گسترش همکاری‌ها در مدیریت آبیاری بخش کشاورزی دو طرف تاکید شد.

به گزارش پرشین خبر‬ به نقل‌ از‬ وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشست مشترک با میثاق عبدالحسین معاون اداری و فنی وزیر کشاورزی عراق و دیگر مدیران فنی این وزارت و نمایندگان بخش خصوصی دو کشور‏، دستیابی به امنیت غذایی و توسعه پایدار را اصلی‌ترین وظیفه بخش کشاورزی هر کشور برشمرد که این مهم را نیازمند ارتقای بهره‌وری و افزایش تولید در واحد سطح اعلام کرد.
وی افزود: بهره‌وری دارای سه مؤلفه عملیات آب و خاک، به‌نژادی و به‌زراعی است و ارتقای راندمان آبیاری در مراحل مختلف تأمین و انتقال، توزیع و راندمان کاربرد مزرعه از طریق فعالیت‌های آب و خاک میسر است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به زیرساخت‌های آب و خاک ایران و اقدامات خوبی که بعد از انقلاب اسلامی در حوزه آب صورت گرفته اشاره و تصریح کرد: توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، توسعه شبکه‌های آبیاری و کانال‌های انتقال آب و عملیات آب و خاک در بخش کشاورزی از جمله این اقداماتی است که موجب شکل‌گیری و به مرز خودکفایی رسیدن خدمات فنی و مهندسی در تولید لوازم و تجهیزات و صادرات به خارج از کشور شده است که از جمله زمینه‌های همکاری با کشور عراق خواهد بود.
به گفته وی، فن‌آوری‌های روز دنیا در ایران بومی‌سازی شده و در حال توسعه است که از جمله این فناوری‌ها می‌توان به روش‌های نوین آبیاری دارای راندمان بالا نظیر آبیاری موضعی نواری تیپ، آبیاری زیرسطحی، آبیاری هوشمند، خشکه‌کاری برنج و ماشین‌های آبیاری اشاره کرد.
صفدر نیازی از آمادگی ایران برای همکاری در ارائه خدمات فنی و مهندسی به عراق و ایجاد کارخانه لوازم و تجهیزات آبیاری توسط بخش خصوصی خبر داد که مورد استقبال طرف عراقی قرار گرفت.
وی افزود: این سفر متعاقب سفر وزیر کشاورزی عراق به کشورمان است که مقرر شده بود همکاری‌های نزدیکتری در بخش آب و خاک بخش کشاورزی صورت گیرد.
تمرکز سرمایه‌گذاری ایران و عراق در پاسخ به نیازهای بخش کشاورزی
در ادامه میثاق عبدالحسین، معاون اداری و فنی وزیر کشاورزی عراق گفت: با توجه به همسایگی و مرزهای مشترک ایران و عراق، تمرکز بر سرمایه‌گذاری روی نقاط مشترک بین دو کشور مهم و ضروری است.
وی برنامه مدیریت آبیاری را از اولویت‌های وزارت کشاورزی عراق برشمرد و افزود: استفاده از سامانه‌های چندمنظوره، تجارت کالا و مبارزه با بیابان‌زدایی از زمینه‌های همکاری دو کشور است.



ارسال نظر