مصاحبه مجید کریمیان عکاس دفاع مقدس با ایرنا ۲۴
نویسنده کتاب: فغان نیزارها برای شهدای رسانه است
نویسنده فغان نیزارها: موافق حماسه سازی و بازی با کلمات نبودم
دویدن های بی وقفه یک عکاس برای رسیدن به دجله
مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.

به گزارش پرشین خبر از وزارت جهاد کشاورزی، عادل میرمجیدی روز دوشنبه اظهار داشت: تاکنون هشت محصول زراعی و باغی کشور همچون گندم، گوجه فرنگی، سیب، انگور، هلو و شلیل از مرحله برداشت تا مصرف در این طرح کلان پنج ساله تحت مطالعه و بررسی قرار گرفته و گزارش نهایی و نتایج آن طی دو ماه آینده منتشر خواهد شد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی اظهارداشت: برای نخستین بار میزان ضایعات محصولات کشاورزی در ایران به صورت میدانی و دقیق سنجش میشود.
وی تصریح کرد: تمام اعداد و ارقامی که تاکنون در کشور درباره ضایعات کشاورزی مطرح شده برآوردی بوده و پشتوانه میدانی نداشته است، اما در این طرح کلان مقدار واقعی ضایعات در حلقههای مختلف از برداشت تا مصرف با دقت مشخص میشود و دیگر به برآوردهای تقریبی بسنده نخواهیم کرد.
میرمجیدی گفت: متولیان محصولات دام، طیور، شیلات و جنگل و مرتع مشخص شدهاند و بررسی ضایعات این محصولات نیز در دست اجرا است.
وی با اشاره به محورهای اصلی این طرح کلان افزود: سنجش دقیق ضایعات و شناسایی در مراحل پس از برداشت، اصلاح و ارتقای فناوریهای کاهش ضایعات محصولات و بکارگیری تلفات، ضایعات و پسماندهای تولیدات کشاورزی و هم بازگرداندن زائدات و پسماندها به چرخه مصرف مستقیم یا غیرمستقیم از جمله تبدیل آنها به خوراک دام، تولید مواد شیمیایی، دارویی، اسانسها و رنگدانههای طبیعی سه محوری اصلی این طرح کلان هستند.
مجری طرح کلان کاهش ضایعات و بهرهگیری از زائدات در محصولات کشاورزی اظهارداشت: طرح کلان کاهش ضایعات و بهرهگیری از زائدات در محصولات کشاورزی در قالب ۱۲ طرح ملی در دست اجراست که محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و حتی منابع جنگلی را پوشش میدهد.
وی تصریح کرد: مدیریت ضایعات کشاورزی فقط با پژوهش محقق نمیشود و اگر اصلاح چرخه توزیع، ایجاد زنجیره سرد، نظاممند کردن بستهبندی، اعمال استانداردهای اجباری و کنترل کیفیت بهصورت عملیاتی و با ضمانت اجرایی دنبال نشود، مشکل ضایعات همچنان پابرجا خواهد بود.
نیازمند وضع قوانین برای کاهش ضایعات هستیم
میرمجیدی افزود: نیمه نخست کشاورزی، تولید است و نیمه دوم شامل مراقبتهای پس از برداشت میشود و اگر به نیمه دوم بیتوجهی شود، زحمات تولید و آب مصرفی به هدر میرود.
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای کامل این طرح کلان و حمایت همهجانبه، معضل ضایعات کشاورزی مدیریت و امنیت غذایی کشور تقویت شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که مسیر خودکفایی با کاهش ضایعات محصولات هموارتر خواهد شد، گفت: مدیریت هدفمند، نیاز اساسی کاهش ضایعات است.
وی اظهار داشت: درکنار تغییرات اقلیمی و محدودیت نهاده ها، ضایعات تولیدات کشاورزی و غذایی از عوامل تاثیرگذار بر امنیت غذایی به شمار میرود.
میرمجیدی ادامه داد: رویکرد اصلی وزارت جهاد کشاورزی، تمرکز بر تولید و افزایش تولید غذا است در حالی که تحقق امنیت غذایی تنها از طریق تولید میسر نمیشود و باید به ضایعات و فرآوری محصولات نیز توجه ویژه صورت گیرد.
مجری طرح کلان کاهش ضایعات و بهرهگیری از زائدات در محصولات کشاورزی گفت: براساس مطالعات انجام شده، قسمت عمده ضایعات در کشورهای در حال توسعه مربوط به مراحل برداشت و پس از برداشت است.
میرمجیدی با بیان اینکه در برخی از کشورها، قوانین، مشوقها و جریمههایی را برای ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی در نظر گرفتهاند، تصریح کرد: در ایران نیز نیاز است قوانینی به تصویب برسد که در آن معافیتهای مالیاتی و مشوقهایی برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی و همچنین جریمه برای ضایع کنندگان وضع شود.