سال 1404؛ سال سرمایه گذاری برای تولید
بنام افسونگر آفرینش؛ سال جدید بر تمامی هموطنان گرامی مبارک باد
مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
به گزارش پرشین خبر، محمد حسن الهی روز پنجشنبه درباره وضعیت تولید و عرضه ماهی قرمز بازار شب عید افزود: تولید امسال ماهی قرمز زینتی نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دارد، زیرا سال گذشته بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون قطعه ماهی قرمز در کشور تولید شده بود.
رئیس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان سازمان شیلات ایران اظهارداشت: ماهی قرمز مورد نیاز سفره هفت سین شب عید امسال تامین است و کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ماهی قرمز با نام علمی Carassius auratus auratus به نامهای ماهی طلایی، ماهی گلی و ماهی حوضی معروف است که از خانواده کپور ماهیان و دارای بیش از ۲۰۰ گونه مختلف در دنیاست.
به گفته وی، طی سالهای اخیر از ماهیان زینتی شامل گلدفیش، بلک مور، فایتر، تترا و زبرادانیو نیز در سفره هفتسین استفاده میشود.
الهی با اشاره به اینکه ماهی قرمز با توجه به نماد زندگی، برکت و معیشت در سفره هفتسین استفاده میشود، تصریح کرد: ماهیان قرمز عید در استخرهای خاکی و بتنی تولید میشوند.
وی با بیان اینکه قیمت گذاری نرخ ماهی قرمز را اصناف انجام میدهند افزود: امسال قیمت ماهیان زینتی افزایش چندانی نداشته و به طور عمده نرخ ماهی قرمز همانند قیمتهای سال گذشته است.
خرید ماهی قرمز از مراکز معتبر
رئیس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه مردم ماهی قرمز را بدون دغدغه و نگرانی خریداری کنند، گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر انتقال بیماری توسط ماهی قرمز به انسان نداشتهایم، اما ممکن است با انتقال انگل برای سایر ماهیان و آبزیان خطر ایجاد کند.
وی با بیان اینکه ماهی قرمز برای سلامت انسان خطری ندارد، اضافه کرد: ماهی قرمز شب عید باید از مراکز و فروشگاههای معتبر خریداری شود.
وی درباره بحثهای بهداشتی و سلامتی ماهی قرمز افزود: ماهی قرمز و انسان بیماری مشترک ندارند، اما لازم است مردم اصول بهداشتی را برای نگهداری ماهی قرمز رعایت کنند.
الهی توصیه کرد: لازم است شهروندان ماهی قرمز را از مراکز و فروشگاهای آکواریوم فروشی معتبر خریداری کنند، زیرا این فروشگاهها دارای مجوز دامپزشکی هستند بنابراین ماهی را در شرایط مطلوب نگهداری میکنند، زیرا فروش ماهی قرمز در خیابان در جاهای نامناسب و با تراکم بالا نگهداری میشود که در عمر ماهی تاثیرگذار است.
مردم ماهی سالم خریداری کنند
رئیس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان سازمانن شیلات ایران ضمن تاکید بر اینکه مردم ماهی قرمز سالم خریداری کنند، گفت: خوش رنگی، پوست و باله سالم، لاغر نبودن، تعادل در شنا، تنفس و شنا در عمق آب، نبود هیچ نوع لکه خونی در سطح پوست و بالهها، حرکت هر ماهی در مسیر خود (بهجای حرکت گلهای) و بیحرکت نبودن در گوشه ظرف از بایستههای انتخاب ماهی سالم است.
الهی درباره شیوه حمل و نقل و نگهداری ماهی قرمز افزود: پس از خرید، ماهی قرمز را در آب تمیز بدون کلر و شفاف درون پلاستیک حاوی اکسیژن و هوای مناسب با کمترین استرس قرار داده و حمل کنید. برای خروج ماهی از پلاستیک به داخل تنگ باید پلاستیک حاوی ماهی را ۲۰ دقیقه درون آبی قرار داد که ماهی به آن انتقال مییابد تا هم دمایی صورت گیرد و و زمان تعویض آب از دستکش استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه دمای آب باید بین ۱۷ تا ۲۴ درجه سانتی گراد باشد، ادامه داد: ماهی قرمز را درون ظرفی انتقال دهید که از ۲۴ ساعت قبل با آب لولهکشی شهری پر شده باشد، زیرا آب شهری حاوی کلر برای ماهیان قرمز سمی و کشنده است.
ماهی قرمز در منابع طبیعی رهاسازی نشود
رئیس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه ماهی قرمز بیش از دو هفته در تنگهای کوچک نگهداری نشود گفت: پس از مدت زمان مذکور ماهی قرمز را به دریاچه پارک ها، حوضچههای مناسب و آکواریومها انتقال دهید و به طور جدی از رها سازی آن در رودخانه ها، سدها و منابع طبیعی و آبهای آزاد خودداری کنید، زیرا افزون بر رقابت غذایی با ماهیان بومی و سایر آبزیان، احتمال انتقال برخی انگلها وجود دارد که میتواند باعث از بین رفتن ماهیان بومی کشور شود.