سال 1404؛ سال سرمایه گذاری برای تولید
بنام افسونگر آفرینش؛ سال جدید بر تمامی هموطنان گرامی مبارک باد
مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
به گزارش پرشین خبر از روابط عمومی و امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «احمد میدری» در پاسخ به سوال «کامران غضنفری» نماینده مردم تهران در مجلس مبنی بر برخی انتصابات در این وزارتخانه گفت: سوال آقای غضنفری بیانگر نگرانی بزرگی است.
وی تاکید کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دو مسئولیت متفاوت دارد؛ ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، سازمان بهزیستی، اداره کل درمان تامین اجتماعی و بیمه اجتماعی همه زیرمجموعه این وزارتخانه هستند و هرگونه سیاستزدگی در انتصاب این مدیران پیامدهای مخربی را برای کل نظام اداری و خدمات دولتی به جای میگذارد.
میدری با بیان این که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئولیت شرکتهای بزرگ اقتصاد ایران را بر عهده دارد که موتورهای اقتصادی هستند، افزود: اگر این شرکتها سیاسی اداره شوند اقتصاد ایران را به رکود میکشانند؛ بنابراین ما در زمینه انتصاب مدیران کل فرآیندی که از ابتدای این وزارتخانه دنبال کردیم چند مرحله بوده است.
وی در این باره توضیح داد: مرحله اول شرایط احراز را برای مدیران تعریف کردیم. شرط اول این که حداقل پنج سال سابقه کار ریاست اداره داشته باشند. به همین منظور فراخوان داده شد و افراد با نیروهای مختصص مصاحبه کردند و بعد سه نفر انتخاب شدند و به کانونهای ارزیابی فرستاده شدند و کانونها صلاحیت آنها را بررسی کردند و بعد شخصاً هم با آنها مصاحبه کردم و در نهایت یکی را انتخاب کردیم. شما نمایندگان میتوانید با بررسی این مدیران در حوزههای انتخابی خود گواهی بدهید که آیا مدیران کلی که منصوب شدند سیاسی بودند یا غیرسیاسی؟
میدری به «تغییر مدیران با هر انتخابات به دلیل سیاستزدگی نظام اداری» پرداخت و تصریح کرد: در کشورهایی که انتخابات است نظام اداری تحت سیطره نظام سیاسی قرار دارد و هر بار که انتخابات میشود حتی مدیران مدرسه هم تغییر میکنند. این سیاستزدگی در نظام اداری اجازه این که بتوانیم دولت کارآمدی داشته باشیم را محدود کرده است. این درد تنها در ایران نیست. حتی در کشوری که سالها انتخابات داشتند مثل آمریکا این مشکل به نوعی وجود دارد البته برخی کشورها مثل آلمان و فرانسه تا حدودی استقلال نظام اداری از نظام سیاسی را شکل دادهاند.
انتصابهای سیاسی و مغایر با اصول را به هیچ وجه بر نمیتابیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از سخنان نماینده مجلس در نوبت دوم وقت خود با اشاره به انتقاد کامران غضنفری از انتصاب تعدادی از مدیران اظهار داشت: در جلسه کمیسیون آقای غضنفری به انتصاب یک نفر ایراد گرفتند و من توضیح دادم مدیرعامل شستا تمام استعلاماتش انجام شده است. هر سه مرجع نظارتی کتبا وی را تایید کردهاند و تاییدیه را من رویت کرده و در اختیار هیات رییسه هم میتوانم قرار میدهم.
وی افزود: از نظر رعایت ملاحظات قانونی تمام نکات برای انتصابها رعایت شده است. درباره افراد دیگر هم این رویه انجام شده و باید یک یک آنها بررسی شود. من به دلیل محدود بودن وقت درباره افراد دیگر توضیح نمیدهم.
وی به علت انتصاب مدیرعامل شستا پرداخت و خاطرنشان کرد: در مورد مدیرعامل شستا باید بگویم ایشان ۱۵ سال بعد از دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی، مدیر شرکتهای مختلف شستا بوده قائم مقام کنونی او ۲۵ سال در شستا کار کرده است. شما ببینید در طول عمر این شرکت چند بار مدیر برجسته آن از درون شرکت انتخاب شدهاند. مدیرعامل شرکت کسی است که هیچ حرکت سیاسی بعد از نمایندگی نداشته است که اگر هم میداشت جرم سیاسی نکرده است.
وی کار حرفهای انجام داده و فارغ التحصیل دانشگاه سوئد است. قبل از این که اینجا بیاید خود و خانواده اش هیچ تابعیتی ندارند و کسی است که درآمد ۱۲ هزار دلاری را رها کرده و در سقف مصوب مجلس کار میکند؛ و تمام فرامین مقام معظم رهبری را هم رعایت کرده است.
میدری به استفاده دکتر پزشکیان در دولت از مفاهیم و آموزههای قرآنی و نهج البلاغهای اشاره کرده و گفت: ما در دولت این افتخار را داریم که از تلنگرها و تذکرات قرآنی استفاده میکنیم. پیامبر هشت بار در روز ذکر یونسیه را میخواند. حضرت یونس سی سال انذار داد و خسته شد و از رسالت دست کشید و سوار کشتی شد و در دریا افتاد که شما میدانید. تلنگر آن به ما این بود که ما یک قولی به مردم دادهایم و آن قول وفاق و امانت داری این شرکتهای بزرگ و هر گونه مداخله سیاسی و عبور از وفاق به ظلم در افتادن است که حضرت یونس به خودش خطاب کرد. ما به هیچ وجه انتصابهای سیاسی و مغایر با اصول را بر نمیتابیم.
سیاستزدگی در شرکتهای زیرمجموعه وزارت کار، گناهی نابخشودنی است
میدری تصریح کرد: نمایندگان استان اصفهان گواهی دهند که آیا تغییر مدیریتی که در شرکت ذوب آهن رخ داد بر اساس شایستگیهای حرفهای بود یا ملاحظات سیاسی که در این شرکت خاص ایجاد کردیم؟
وی توضیح داد: ۷۷ درصد حمل و نقل نفت کشور توسط شرکتهای تابعه این وزارتخانه صورت میگیرد و هرگونه سیاست زدگی در اداره شرکت ملی نفتکش ایران ضربه اساسی به صادرات نفت ایران میزند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: همچنین همه صادرات ایران در شرکت کشتیرانی ایران انجام میشود. آیا ما این شرکت را در شش ماه گذشته به صورت سیاسی اداره کردهایم؟
وی ادامه داد: ۴۴ درصد لاستیک کشور در شرکتهای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تولید میشود. آیا آنجا سیاسی اداره شده است؟
میدری در ادامه به موضوع «علت کندی در تغییر مدیران شرکتهای تابعه» پرداخت و گفت: در بسیاری از شرکتها تاکنون تغییر مدیریتی نداشتیم، چون ما در انتخاب مدیران وسواس داشتهایم. ۳۰ تا ۴۰ درصد سیمان کشور، ۲۰ درصد بنزین تولیدی در کشور در این وزارتخانه انجام میشود و هر گونه ناکارآمدی در اداره این مجموعههای تولیدی تاثیر مستقیم بر زندگی همه مردم ایران به جای میگذارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ۳۴ درصد ذغال سنگ، ۳۰ درصد محصولات پتروشیمی و ۲۰ درصد تولید و پخش دارو به خصوص برخی داروهای خاص در شرکتهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت میگیرد و اگر کوچکترین خطایی در اداره آنها اتفاق بیفتد بیماران کشور دچار مشکلات عدیده میشوند؛ بنابراین سیاست زدگی در این شرکتها گناهی نابخشودنی است. وی تاکید کرد: همچنین ۲۵ درصد لبنیات که برای طبقات متوسط و پایین استفاده میشود یا ۴۱ درصد آهن اسفنجی در شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه تولید میشود.
به هیچ وجه نباید اجازه مداخلات سیاسی را در شرکتها داد
میدری گفت: در فرایند انتخاب مدیران تلاش کردیم که به سوی استقلالبخشی نظام اداری از سیاسی حرکت کنیم و این مسیر به سمت استقلالبخشی به مدیران اداری کشورپیش رفته است. من ادعا میکنم که در انتخاب مدیران کل این مسیر را رفتهایم.
وی خاطرنشان کرد: عدم استقلال نظام اداری از سیاسی مسالهای است که سال هاست در کشور دچارش هستیم و انقلاب اسلامی با وجود این که تاثیرات مثبت زیادی داشته است، اما به دلیل برگزاری انتخابات آزاد، این درد در کشور عمیقتر شده است، در حالی که در گذشته، نظام اداری توسط خاندانهای دیوانسالار اداره میشد و این مساله باعث میشد که نظام تمدنساز داشته باشیم.
میدری اشاره کرد: اگر قرار است تمدن ایران اسلامی پیشرفته شکل دهیم بنابراین با نظام اداری که با انتخابات دچار تلاطم میشود ممکن نخواهد بود و حتما به سمت سیاست زدگی کشیده میشویم.
وی اظهار کرد: سوالی که از من شد در مورد شرکتهای سرمایه گذاری تامین اجتماعی بود. باید اعلام کنم که من میراثدار چه شرکتهایی هستم و چرا معتقدم که به هیچ وجه نباید اجازه مداخلات سیاسی را در شرکتها داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال صد درصد تولید ریل کشور در شرکت ذوب آهن اصفهان زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است؛ این شرکت هر زمانی که سیاسی اداری شده است نه تنها در تولید خود دچار مشکل شده بلکه ضربه اساسی به صنعت ساختمان و ریلی کشور زده است.