کد خبر: ۲۴۷۹۷
۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
مدیر عامل شرکت انتقال گاز ایران خبر داد:

ثبت رکوردهای بی نظیر در انتقال گاز با بهره گیری بهینه از تجهیزات و تصمیمات شجاعانه

مدیر عامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: در راستای توسعه خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی در کشور همراستا با گسترش گازرسانی در جنوب شرق کشور، یازدهمین منطقه انتقال گاز به مرکزیت زاهدان تأسیس خواهد شد.، گفت: رکورد‌های جدید و دستاورد‌های انتقال گاز در این مدت مرهون تصمیمات شجاعانه و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت تأسیسات و تجهیزات است.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، پیمان خضرایی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل ایستگاه ذخیره‌سازی گاز سراجه برگزار شد، افزود: رکورد‌های جدید و دستاورد‌های انتقال گاز در این مدت مرهون تصمیمات شجاعانه و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت تأسیسات و تجهیزات است.

وی اظهار کرد: به‌ منظور گسترش بیش از پیش عدالت، کاهش محرومیت و توسعه اقتصادی متوازن در کشور، همسو با اجرای طرح‌های گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، یازدهمین منطقه عملیات انتقال گاز در گستره این استان و برخی مناطق اطراف آن، به مرکزیت زاهدان تأسیس خواهد شد.
خضرایی افزود: همچنین در راستای تداوم خدمت‌رسانی مطلوب به هموطنان با تدابیر اتخاذشده از ابتدای دولت چهاردهم، تاکنون ۴ مرتبه رکورد تولید و انتقال گاز در کشور شکسته شده و در تازه‌ترین مورد، حجم انتقال گاز در ۱۷ دی ماه امسال، به عدد ۸۷۲ میلیون متر مکعب رسید؛ این در حالی است که این میزان در مدت مشابه سال قبل، ۸۳۳ میلیون مترمکعب بوده است.
دستاورد‌های انتقال گاز؛ متأثر از تصمیمات شجاعانه و استفاده بهینه از تجهیزات
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره دستاورد‌های این شرکت از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون، توضیح داد: افزایش ۱۰ برابری میزان پیگرانی هوشمند و افزایش ۷۰ درصدی سرعت تعمیر تجهیزات دوار از جمله این دستاورد‌ها است؛ ضمن این‌که برنامه‌های خوبی برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز داریم.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران درباره عوامل مؤثر بر رکورد شکنی‌های افزایش حجم انتقال گاز در سال جاری و دستاورد‌های این شرکت، گفت: اتخاذ تدابیر مدیریتی و تصمیمات شجاعانه فراتر از نُرم در شرایط حساس از سوی مجموعه شرکت ملی گاز ایران و بهره‌برداری بهینه از تأسیسات و تجهیزات در کنار آرایش موفق زمستانی، ازجمله مهم‌ترین دلایل موفقیت در این عرصه بود.
وی در ادامه، با بیان اینکه تعداد ایستگاه‌های تقویت فشار کشور در این مدت از ۹۰ به ۹۴ ایستگاه افزایش یافته، گفت: سال گذشته ۱۸۹ توربوکمپرسور در سرویس قرار داشت، اما امسال این عدد به ۲۰۵ عدد رسیده؛ ضمن این‌که قابلیت به‌کارگیری تأسیسات از ۵۴ درصد به ۶۱.۴ درصد رسیده است.
خضرایی افزود: قابلیت اطمینان انتقال گاز از ۹۶.۳ به ۹۷.۶ درصد رسیده، همچنین تعداد توربوکمپرسور‌ها از ۳۳۱ به ۳۴۸ توربین و خطوط لوله از ۳۹ هزار و ۱۰۰ کیلومتر به ۴۰ هزار و ۶۶ کیلومتر رسیده است.
افزایش مصرف و بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت تأسیسات و مخازن
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان این‌که افزایش بی‌رویه مصرف گاز سبب می‌شود تأسیسات بیشتر در مدار تولید و انتقال بمانند و همین امر سبب آسیب دیدن بیشتر آنها می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر، شبکه انتقال گاز با حداکثر ظرفیت ممکن در حال خدمت‌رسانی و تقریباً تمام گاز تولیدی کشور از طریق خطوط سراسری به صورت شبانه‌روزی در حال انتقال است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در پایان، گفت: ۳۴ درصد کل گاز تولیدی کشور به نیروگاه‌ها، ۳۴ درصد به صنایع عمده، ۲۵ درصد به بخش خانگی، ۴ درصد به بخش حمل و نقل و ۳ درصد به سایر مصارف اختصاص می‌یابد، اما در زمان اوج مصرف در دوره سرد سال، سهم بخش خانگی به ۸۰ درصد هم می‌رسد؛ از این رو مدیریت مصرف در این بخش اهمیت زیادی برای پایداری شبکه دارد.

 

ارسال نظر