مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
موارد اولیه
برنج ۳ پیمانه
روغن دو ق غ
پیازداغ عسلی ۳ ق غ
قیسی زردآلو حدودا هر نفر ۳ تا ۴ عدد
کشمش پلویی شسته شده ۱/۴ پیمانه
گردو خرد شده ۱/۴ پیمانه
فلفل دلمهای رنگی خرد شده ۱/۴ پیمانه
در صورت تمایل گوشت گوسفند یا گوساله و یا مرغ برای همراهی با برنج
دستور پخت
برنج را نطابق معمول همیشگی آبکش میکنیم.
قیسیها را شسته و سپس با مقداری کره تفت میدهیم.
گردو خرد شده و بعد کشمش را نیز اضافه میکنیم تا تفت بخورند. هنگام دم کردن برنج این مایه را لابلای برنج میپاشیم ودم میکنیم. هنگام سرو روی آن گشنیز خرد شده و برنج زعفرانی میریزیم.
نکته: در صورت تمایل میتوان آنرا بدون گوشت هم سرو کرد. به همگام همراهی با گوشت، گوشت را بصورت معمول به اندازه دلخواه خرد کرده و با کمی روغن تفت میدهیم و سپس پیاز و گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم و بعد با کمی ادویه دلخواه و کمی آب اجازه میدهیم تا بپزد. دربرخی ایالتهای هند به آن بادام هندی و بادام بو داده نیز اضافه میکنند. آنرا با ماست سرو میکنند.
اگر این مایه مطنجنه را به جای لای پلو بعنوان خورش تهیه کنند به آن خورش مطنجن میگویند. (متنجن)