مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
مواد لازم برای یک کیلو مایع کوبیده
سردست گوساله: ۵۰۰ گرم
قلوهگاه گوسفند: ۵۰۰ گرم
تفاله پیاز: ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
نمک: ۱۲ گرم یا ۳ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چای خوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
کره و زعفران به مقدار لازم
در ابتدا میرویم برای درست کردن تفاله پیاز، کباب کوبیده درست کردنش بسیار حساس است و بنابراین همه چیز داخل آن اهمیت دارد که چقدر استفاده میکنیم به چه صورت استفاده میکنیم؛ بنابراین خوب دقت کنید. ببینید با درجه درشت رنده این پیازهای متوسط که هر کدام حدود ۵۰ گرم تفاله پیاز به ما میدهد را رنده کنیم. اگر میخواهیم با همان چرخ گوشت این کار را انجام بدهید. با همان درجه درشت که بار اول گوشت را چرخ میکنید با همان هم پیاز را چرخ کنید. ببینید دوستان بهترین راه برای آب گرفتن پیاز همین پارچه تنظیف هست. آن را داخل پارچه بپیچید به خوبی آبش را از آن بگیرید. بعد از آن به همین حالتی که آبش را گرفتید داخل سبد بگذارید داخل یخچال به مدت ۲ تا ۳ ساعت استراحت کند؛ و بعد از آن میرویم سراغ معرفی گوشت.
این قلوهگاه گوسفند است یعنی گوشت روی دنده. از این گوشت به عنوان منبع چربی کباب استفاده میکنیم. چون پر از چربی است. نسبت استفاده گوشت گوسفند به گوشت گوساله که به شما میگویم از چه گوشتی باید استفاده کنید؛ پنجاه به پنجاه است یعنی هر مقداری که شما قلوهگاه گوسفند دارید باید گوشت گوساله هم داشته باشید. تمام این قلوهگاه را قبلاً از داخل دندهها در آوردهام. پاک کردهام، ببینید من میخواهم ۲۵۰ گرم از گوشت گوسفند استفاده کنم. همچنین ۲۵۰ گرم از سردست گوساله که به نظر من بهترین قسمت گوساله هست برای کباب کوبیده.
ببینید این هم ۲۵۰ گرم. مجموع ۵۰۰ گرم مایع کوبیده خواهیم داشت. البته پیازی هم که اضافه میکنیم، اضافه میشود بر وزن ۵۰۰ گرم گوشتی که داریم. داخل این ویدیو میخواهم هم از طریق ساطور به شما آموزش بدهم. چطور کباب کوبیده درست کنید هم در کنار اینکه داریم با ساطور انجام میدهم به شما یاد بدهم که چطور با چرخ گوشت بتوانید یک کباب کوبیده خیلی خوب داشته باشید. برای اینکه با ساطور بخواهید درست کنید. باید گوشتها را نوارهای باریک باریک برش بزنید ولی اگر چرخ گوشت میخواهید استفاده کنید به اندازه دهن چرخ گوشتتان گوشتها را برش بزنید. در این قسمت گوشتها را مخلوط کنید و قبل از اینکه ساطوری یا داخل چرخ گوشت برود باید نمک را به آن اضافه کنیم. مقدار نمک برای هر کیلوگرم گوشت ۱۲ گرم هستش که ما نصفشو استفاده میکنیم؛ بنابراین یک قاشق چای خوری که ۴ گرم هست و نصف قاشق چای خوری که ۲ گرم هست و مجموع ۶ گرم نمک را به نیم کیلو گوشتمان اضافه میکنیم. برای نیم کیلو گوشت نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه یا تقریباً یک گرم، نوک قاشق چای خوری فلفل قرمز، توی همین قسمت به گوشتمان اضافه میکنیم.
در این قسمت میرسیم به ساطوری کردن گوشت اگر چرخ گوشت دارید باید در این قسمت باید با سایز دهنه نخودی که همان سایز بزرگ هست گوشت را یک بار چرخ بکنید. ببینید اینجا من با ساطور به اندازه سایز نخودی چرخ گوشت، گوشت را ساطوری کردم به این اندازه باید برسد. بعد از ۳ ساعت پیازی که با دنده درشت رنده کرده بودیم و آبش به خوبی از آن جدا شده را برای هر کیلوگرم گوشت ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم و اگر از نیم کیلو گوشت استفاده میکنید؛ ۱۲۵ تا ۱۴۰ گرم تفاله پیاز باید استفاده کنیم.
بعد از آن دوباره با ساطور دیگر در این قسمت تا جایی که جا دارد گوشت را ساطوری کنید و اگر چرخ گوشت دارید با دهنه کبریتی آن را یک بار چرخ کنید و اگر دهنه کبریتی ندارید دوبار، دوباره با دهنه نخودی گوشت را چرخ کنید. یعنی در مجموع سه بار گوشت را چرخ کنید اگر دهنه کبریتی ندارید. دقت کنید هیچ وقت گوشت را چنگ نزنید و به این شکل با کف دست به اصطلاح آشپزها کف مال کنید گوشت را؛ و دقت کنید در تمام این پروسهها گوشتتان باید سرد باشد یعنی هیچ وقت اجازه ندهید گوشتتان گرم بشود. مخصوصاً موقعی که میخواهید به سیخ بکشید حتماً گوشت را از داخل یخچال در بیاورید. ببینید چه چسبندگی مطلوبی دارد. یک عامل که باعث چسبندگی آن میشود اضافه کردن نمک قبل از اینکه بخواهیم گوشت را چرخ کنیم است.
بعد از آن میرویم سراغ سیخ گردن گوجهها، یک مطلبی میخواستم راجع به گوشت کوبیده بگویم، اگر بخواهید قبل از اینکه این گوشت را مصرف کنید، یک بار برود داخل فریزر و تقریباً نیمه یخ زده بشود. یا اصلاً یخ ببندد و بعد یخش آب بشود بسیار کیفیت خوبی پیدا میکند و آن سرما را به صورت اتوماتیک تا ته پروسه به سیخ کشیدن با خودش همراه داره. ببینید این سیخ کوبیده است ما از این قسمت احتیاج داریم تا این قسمت یعنی کباب را در این قسمت قرار خواهیم داد. قبل از اینکه بخواهیم گوشت را بگیریم با دستتان روی سیخ این حرکت را چند بار تمرین بکنید. بعد از آن با آب ولرم دست را خیس بکنید یک چانه تقریباً ۱۳۰ گرمی، ۱۴۰ گرمی را بردارید و با حرکات دست به این شکل آن را شبیه دوک خیاطی بکنید. ببینید بعد از آن سیخ را از بین این دوکی که با دست درست کردیم به این شکل عبور بدهید، و ببینید روی سیخ ثابت ایستاده تکان نمیخورد. ببینید نمیخواهم سختش بکنم. این قسمت زیاد مهم نیست.
با انگشت شصت و با آن دو انگشتی که داخل فیلم میبینید یواش یواش با برگرداندن سیخ شروع بکنید به پهن کردن گوشت روی سیخ. در این قسمت اصلاً عجله نکنید هر جوری که بتوانید گوشت را روی سیخ پهن بکنید اهمیت ندارد. فقط باید یواش یواش به این شکل روی سیخ پهن بشود. ببینید دست را خیس کردم. چند بار از بالا به پایین قشنگ همه را یکسان پخش کردم روی این سیخ. ببینید به همین راحتی. همین را هم میتوانید کباب بکنید ولی بهتر است لقمه بزنید تا آن پخت درستش هم انجام بشود. دوباره دست را با آب ولرم خیس کنید. با استفاده از انگشت شصت و این دو تا انگشتی که داخل ویدیو میبینید. خوب نگاه کنید به دست من. با انگشت شصتتون یواش یواش لقمه بزنید و بقیه انگشتان در اینجا نقش نگه داشتن گوشت در خط خودش را دارند. ته سیخ اگر گوشت اضافه دارید بکنید ازش.
اگر اضافه نبود همان را به این شکل ببندید. سر سیخ را به همین ترتیب ببندید. ببینید این یک سیخ کامل است. یعنی اکثر کبابیها همین یک رو را لقمه میزنند، و به همین اکتفا میکنند. شما هم اگر تازه کار هستید به همین اکتفا کنید. اگر از تازه کار یک مرحله جلوترید با این دو تا انگشت این ور سیخ کبابتون رو هم لقمه بزنید. به این شکل. درست کرد کباب کوبیده برای اولین بار بسیار احتیاج دارید که با صبر و حوصله کار انجام بدهید. حالا من یک سیخ دیگر هم لقمه میزنم که کامل ببینید. با شصت و استفاده از این دو انگشتی که میبینید. انگشت شصت لقمه میزند. دو تا انگشت دیگر یواش یواش رو سطح کوبیده به جلو میروند. به این شکل ببینید، زیاد سیخ کباب را بین دستهایتان فشار ندهید. محتاطانه عمل کنید یواش یواش فشار را زیاد کنید تا کم کم دستتان راه بیوفتد. به این شکل.
حالا برای لقمه زدن آن ور کباب کوبیده هم دقت بکنید که لقمههایی که از قبل زدید را خراب نکنید. ببینید با دو تا انگشت یواش یواش به این صورت تا انتها ادامه بدید. اگر تازه کارید این کار را نکنید، چون ممکنه که سیختان را خراب بکنید ولی اگر که یک مقداری از تازه کار جلوترید هیچ موردی ندارد. خب کار سیخ زدن کباب کوبیده به پایان رسید و همون طور که میبینید یک کباب بسیار دقیق و لقمههای بسیار اندازه هم و این را میخواستم بگم این کباب از روی سیخ نخواهد ریخت. چون اولاً که آن نکتههایی که برای محتویاتش بود و آن چسبندگیهای لازم را داخل فیلم به شما گفتم و یک نکته دیگری که دارد روی منقل و کباب کردنش هست که روی منقل به شما توضیح خواهم داد که چکار باید بکنید که دیگه اصلاً سیخ کبابتان جدا نشود.
چند تا چیز که باعث میشود کبابتان اصلاً نریزد را مرور کنیم با همدیگر، در فیلم گفتم اینجا میخواهم از اول مرور کنم با شما. اول اینکه نمک را قبل از چرخ کردن به گوشت اضافه کنید. دوم اینکه حتماً گوشتتان در تمام مراحل سرد باشد. سوم اینکه آب پیاز را به خوبی و کامل بگیرید؛ و چهارم اینکه بار اول با شماره نخودی گوشت را چرخ کنید؛ و بار دوم همراه با پیاز همراه با شماره کبریتی و اگر که فقط شماره درشت دارید همه را سه بار با هم با شماره درشت یا همان نخودی چرخ کنید؛ و مهمترین مطلب برای نریختن کباب روی منقل هست که حرارتتان را از قبل درست بکنید؛ و تند تند پشت و رو بکنید تا قبل از اینکه به اصطلاح اشک پیاز دربیاد. به طور ملایم کبابها را تا انتهای پختشان باد بزنید؛ و تأکید میکنم اگر تمام چهار مرحله را که همین الان به شما گفتم رعایت کرده باشید و همچنین به بهترین نحو کبابها را به سیخ کشیده باشید ولی تند پشت و رو نکنید باز هم از سیخ جدا میشود و میریزد در منقل. به خاطر اینکه یه طرفش میپزد و طرف دیگر خام است سنگینی میکند و از سیخ جدا میشود. بعد از اینکه آن روغن اولیه و آن آب اولیه ازش چکید و به اصطلاح آشپزها اشک کباب در آمد، دیگه به راحتی میتوانید آن را یواش یواش با باد زدن بپزید دیگر نخواهد ریخت. در نهایت برای زدن کره و زعفران آن سمتی از کباب را که پخته با یک براش به این شکل کره و زعفران بزنید و دیگر سعی بکنید وقتی کره و زعفران زدید دوباره برنگردانید به سمت ذغال. یک موقعی این کار را انجام بدهید که پختش کامل شده باشد. ببینید این کامل این طرفش پخته. برای زدن کره و زعفران سمت دیگر صبر بکنید تا آن سمت هم به خوبی بپزد و در نهایت وقتی که آن سمتش هم پخت از روی حرارت بردارید روی نان بگذارید و آن موقع کره و زعفران سمت دیگر را هم بهش با یک براش بزنید. در کل کباب کوبیده آسان نیست ولی میتوانید با رعایت کردن نکتههایی که داخل فیلم گفتم میتوانید یک کباب کوبیده با یک کیفیت خوب داخل منزل درست کنید. این سمتش هم کامل پخت از روی حرارت بردارید و همین جا بهش کره و زعفران را بزنید. خب کباب آماده شد.