مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
به گزارش پرشین خبر از سازمان شیلات ایران، «مهدی شکوری» معاون توسعه آبزی پروری این سازمان درباره ورود موقت میگوی ریز افزود: در صورت واقعی بودن تقاضای واردات لازم است تا الزاماتی را برای قبل و بعد از ورود مورد توجه قرار داد که از جمله آن تضمین سلامت کالا و عدم انتقال آفات از کشور مبدا و یا در حین حمل به کشور مقصد است.
وی اضافه کرد: این یکی از الزامات قبل از ورود برای هر کالای وارداتی است و پس از ورود نیز باید عدم آسیبهای اقتصادی به تولیدکنندگان داخلی همان محصول یا محصولات مشابه در کشور مقصد تضمین شود.
وی با اعلام آنکه انتقال برخی آفات کشاورزی به ایران از طریق کالاهای کشاورزی یا وسایل حمل و نقل اتفاق میافتد و آسیبهایی هم از نظر اقتصادی و بهداشتی در پی دارد، تصریح کرد: علاوه بر رعایت الزامات بهداشتی، تاثیر منفی احتمالی بر قیمت میگوی پرورشی باید مد نظر قرار گیرد.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت: شواهد نشان میدهد که انتقال بسیاری از بیماریهای میگوی پرورشی حتی بین دو قاره، در اثر نقل و انتقال آبزیان اتفاق افتاده است؛ به عنوان مثال بیماری «سر زرد» (YHD) که در سال ۱۹۹۱ در تایلند شیوع پیدا کرد، از طریق میگوی منجمد به آمریکا و استرالیا رسید، همچنین انتقال لکه سفید به استرالیا نیز از با واردات سخت پوستان منجمد رخ داده است.
وی با اشاره به آخرین پژوهشهای انجام شده درباره انتقال بیماری، اضافه کرد: باکتری عامل بیماری AHPND حتی پس از انجماد در دمای منفی ۸۰ درجه سانتیگراد همچنان امکان بیماریزایی دارد و از آنجا که هر از چندگاهی ما با بیماریهای نوپدید و ناشناخته مواجه میشویم که نسبت به آنها شناختی نداریم، به همین دلیل امکان تشخیص و کنترل کردن آنها نیز مهیا نیست؛ بنابراین به نظر میرسد که هیچ مرجعی نمیتواند تضمین دهنده عدم بروز چنین پیامدهایی باشد.
شکوری با اعلام آنکه صادرات میگوی ایران به برخی کشورها که خودشان آلوده به انواع بیماریهای مهلک هستند با ملاحظاتی صورت میگیرد، افزود: برخی از کشورها برای واردات میگو از مبدا کشورهایی که بیماری در آنها گزارش شده است، حتی پروتکلهای خاصی دارند یا آن را محدود به واردات میگوی پخته شده کرده اند.
وی ادامه داد: با فرض تضمین منافع صادرکنندگان و تولیدکنندگان میگوی پرورشی از نظر فنی و کارشناسی، باید دقت نظر بیشتری در این مورد به خرج داد و جوانب کار را بیشتر سنجید تا مخاطرات جدیدی برای تولید کنندگان ایجاد نشود.