مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
به گزارش پرشین خبر، «احمد میدری» عصر امروز (شنبه) در نشستی با نمایندگان اندیشکدهها درباره عدالت، در ساختمان وزارت کار این مطلب را بیان کرد.
میدری ترکیب برابری و کارایی را عدالت خواند و گفت: کارایی بدون توجه به برابری ناپایدار خواهد بود و زمانی پایدار است که زمینه رشد را فراهم کند از طرفی برابری بدون در نظر گرفتن کارایی نیز اگرچه مردم پسند است، اما به تدریج به ضد خود تبدیل میشود و به ناکارآمدی و فقر منجر میشود.
وزیر کار افزود: بحرانهای مختلف ناشی از نادیده گرفتن هر دو جنبه است و من معتقدم هرگاه سیاستمداران یکی از این دو را فراموش کردند با بحرانهای مختلفی روبرو شدند.
میدری، عدالت در مناصب کلیدی و مدیریتی را مهم خواند و ادامه داد: از نظر تاریخی عدالت شغلی کمتر در سیستم اداری ما محقق شده است و اگر چه پیشرفتهایی در سیستم اداری داشته ایم، اما همواره ارتباطات و پستهای سیاسی و گاهی رفاقتی نظام اداری ایران را به شدت سیاسی و رفاقتی کرده است.
وزیر کار با بیان اینکه در سایر وزارتخانهها هم چنین مشکلی هست، ادامه داد: به طور مثال، در گذشته شنیده ایم که روسای سازمانهای زیرمجموعه را فرد دیگری جز وزیر انتخاب میکرده است.
وی اظهار داشت: باید تلاش کنیم وضعیت از حالت رفاقت گونه و سیاسی آلود به سیستم مبتنی بر قاعده حرکت کند و تحول بزرگی در ایران رخ دهد البته این درد امروز ایران نیست و از دیرباز مشکل ایرانیان بوده است و قبل از شکل گیری نظام اداری در تاریخ ایران، مناصب اینگونه بوده است.
این عضو کابینه دولت چهاردهم توضیح داد: مناصب قبل از نظام اداری مبتنی بر خاندانها بوده است و مثلا خاندان مصدق از زمان سلجوقیان مستوفی بوده اند و همواره ارتباطات نادرست مانع تحقق عدالت شده است.
وی گفت: وقتی نظام اداری در ایران پایه گذاری شد و ارتباطات فردی و روابط سیاسی جای آن را گرفت و در این مدت در دولت چهاردهم تلاش کردیم قاعده گذاری را جایگزین روابط سیاسی کنیم و در حوزه مدیران کل شیوهای را به کار گرفتیم و فراخوانهایی دادیم و افراد صاحب صلاحیت پس از بررسی و مصاحبه، انتخاب شدند.
میدری اظهار داشت: در گذشته از ادارات مختلف وارد سازمان و مستقیم مدیرکل میشدند که باعث میشد انگیزه افراد کاهش یابد.
وزیر کار با بیان اینکه مدیرانی که آمدند و رفتند هیچکدام ناسالم نبودند و بلکه پاک دست نیز بوده اند، خاطرنشان کرد: مشکل وقتی به وجود میآید که افراد با ورود به نظام اداری، پیشنه دوستی خود را وارد اداره میکنند؛ ادارات و سازمانهای بزرگ را بر این اساس نمیتوان اداره کرد.
وی گفت: ترکیبی از صلاحیت حرفهای و وفاداری مهم است و باید سازوکارهایی بوجود آید که وفاداری و تخصص از طریق نهادهای رسمی لحاظ شود.
میدری افزود: روابط سیاسی و ارتباطات سیاسی به هیچ عنوان نمیتواند صلاحیت حرفهای و صلاحیت اخلاقی را بررسی کند و این موضوعات برای عدالت شغلی بسیار مهم است و موتور اقتصاد ایران در صورت تحقق عدالت شغلی به حرکت درخواهد آمد.
وزیر کار اضافه کرد: قبل از انقلاب هم این مشکلات بود و در همه زمانها این مشکل را داشته ایم و وفاداران به جریانهای مختلف سیاسی در دوره پهلوی نیز وجود داشتند که نمیتوانستند با هم کار کنند و همیشه در یک جنگ پنهان با یکدیگر بودند هر چند در یک نقطه اشتراک نظر داشتند.
پیام نادرست منتقل شده به بازنشستگان/ صندوق بازنشستگی منحل نمیشود
وی درخصوص طرح اصلاح بنگاه داری در صندوقهای بازنشستگی در برنامه بودجه پیشنهادی، گفت: پیامی نادرست به جامعه بازنشستگان انتقال یافته بود که ما میخواهیم صندوق بازنشستگی را منحل و وضع بازنشستگان را بدتر کنیم.
میدری اظهار داشت: معتقدیم صندوق بازنشستگی هویت بازنشستگان ایران است و نمیتوان آن را منحل کرد و انحلال آن آسیب به دولت و جامعه میزند و همه دولتها میخواهند با جامعه خود در ارتباط باشد.
ساختار صندوق بازنشستگی باید ارتقا یابد
وزیر کار بیان داشت: نه تنها به دنبال انحلال صندوق بازنشستگی نبوده ایم بلکه معتقدیم که ساختارآن هم باید ارتقا یابد تا بتوانیم مسائل رفاهی بازنشستگان را مثل بیمه تکمیلی و درمانی ارتقا دهیم و ورزش سالمندان را گسترش و خانههای امید را به کانونهای بازنشستگان تبدیل کنیم؛ اما متاسفانه پیام بد منتقل شد.
وی گفت: هدف افزایش کارآمدی در اقتصاد ایران و افزایش عدالت بود و میخواستیم شرکتهای موازی را اصلاح کنیم تا دولت بتواند زندگی بازنشستگان کشوری را از نوسان سود شرکتها نجات دهد که قدمی به سمت بهبود وضعیت بازنشستگان است، اما در انتقال پیام به جامعه ناتوان بودیم و نتوانستیم و احتمال دارد در تحقق این هدف موفق نباشیم.
وزیر کار افزود: هر کاری در حوزه عدالت میخواهیم انجام دهیم باید به اینکه چگونه پیام را میتوان درست به جامعه منتقل کرد، با قدرت کار کنیم؛ در غیر این صورت در خصوص آرمانهایی مثل عدالت هم موفق نخواهیم بود.