کد خبر: ۲۲۴۴۹
۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳

هفته پر رکورد بورس

 بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت شاهد رکوردشکنی‌های کم سابقه‌ای بود. رشد قابل‌توجه شاخص‌ها، افزایش ارزش معاملات و ورود نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران حقیقی همگی نشان از تغییرات مثبت و تقویت فضای خوش‌بینی در بازار داشت.

 به گزارش پرشین خبر، شاخص‌کل با رشدی ۷.۴۳درصدی به محدوده دو‌میلیون و ۴۲۶‌هزار و ۱۵۵ واحد رسید و بهترین عملکرد هفتگی خود را در ۶۵ هفته اخیر ثبت کرد. این میزان رشد از هفته منتهی به ۸شهریور ۱۴۰۲ تاکنون بی‌سابقه بوده، زمانی‌که شاخص‌کل ۸.۱۲درصد رشد را تجربه کرده‌بود.

رشد همگانی شاخص‌ها و ارزش معاملات
رشد بازار به شاخص‌کل محدود نشد. شاخص هموزن نیز با ۶.۵درصد رشد نشان‌داد که بازار نه‌تن‌ها به سهام بزرگ، بلکه به سهام کوچک‌تر نیز توجه دارد. از سوی دیگر، شاخص‌کل فرابورس با ۴.۹۴درصد رشد مکمل این روند صعودی بود. ارزش معاملات خرد سهام و صندوق‌های سهامی در روز سه‌شنبه هفته اول آذرماه به بیش از ۱۶‌هزار میلیارد‌تومان رسید که در ۱۹ ماه گذشته رکوردی بی‌سابقه به‌شمار می‌رود. در این میان، بیش از ۳۴۷۰‌میلیارد تومان ورود نقدینگی از سوی حقیقی‌ها ثبت شد که نشان‌دهنده بازگشت اعتماد به بازار است.

عوامل بنیادی و کاهش ریسک‌های سیستماتیک


روند مثبت بازار عمدتا تحت‌تاثیر دو دسته عوامل قرار داشت:
۱- مولفه‌های بنیادی: از جمله دور‌شدن دولت از سیاست‌های قیمت‌گذاری دستوری و به روزرسانی نرخ دلار نیمایی که در جهت کاهش نظام چندنرخی ارز انجام شد. همچنین اخبار مرتبط با تجدیدارزیابی دارایی‌ها، نگاه سرمایه‌گذاران را به سمت صنایع دارای پتانسیل افزایش سرمایه جلب کرد. از طرفی رشد دلار نیما که در هفته‌های اخیر مقداری کند شده بود دوباره از سر گرفته شد. دلار نیمایی روز گذشته ۵۱‌هزار و ۷۵۵‌تومان بود و در هفته‌ای که گذشت رشد ۱.۲۴‌درصدی را تجربه کرد؛ این در حالی است که دلار در بازار آزاد تنها ۰.۶‌درصد رشد داشت. به این ترتیب فاصله دلار در بازار نیما و آزاد به ۳۴.۸‌درصد کاهش‌یافت.
۲- کاهش ریسک‌های سیستماتیک: آتش بس در لبنان و احتمال آتش بس در غزه، فضای سیاسی منطقه را تا حدی آرام‌تر کرد و از سطح ریسک‌های خارجی کاست.

چشم انداز هفته پیش‌رو
با توجه به رشد ارزش معاملات و افزایش تعداد کد‌های فعال بورسی، می‌توان انتظار داشت که فضای خوش‌بینی در هفته آینده نیز ادامه پیدا کند. احتمالا «صنایع بزرگ» همچون خودروسازها، پالایشی ها، بانکی ها، معادن و فلزات و صندوق‌های اهرمی همچنان در صدر توجه سهامداران خواهند بود. همچنین شرکت‌هایی که برنامه تجدیدارزیابی دارایی‌ها را ارائه می‌کنند، ممکن است نقش پررنگ‌تری در جلب سرمایه‌گذاران ایفا کنند. بازار سرمایه در روز‌های پیش‌رو همچنان پیگیر اخبار بنیادی و شایعات مرتبط با افزایش سرمایه خواهد بود. اعتماد نسبی به بازار، در کنار تحولات بنیادی، می‌تواند رشد پایدارتری را در هفته‌های آتی رقم بزند. آیا این روند صعودی ادامه خواهد یافت یا بازار به استراحت نیاز خواهدداشت؟


ارسال نظر