مدیریت پرشین خبر، لحظات خوشی را برای شما آرزومند است.
به گزارش پرشین خبر، دولت سالانه رقم هنگفتی بابت یارانه نان، به عنوان قوت غالب افراد جامعه، به ویژه اقشار ضعیف، میپردازد، اما بر کسی پوشیده نیست که بخشی از این یارانه پرداختی از مسیر اصلی خود منحرف شده و به مصرف واقعی نرسیده و به ضایعات تبدیل شده و یا سر از دامداریها درمیآورد.
رییس کمیسیون حمل و نقل، خدمات شهری و محیط زیست شورای شهر تربتحیدریه، با بیان اینکه هر شهروند تربتی روزانه ۷۵۰ گرم زباله تولید میکند، گفت: با احتساب روستاها، متوسط تولید زباله در این شهرستان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن در روز است که ۱٫۲ درصد از این رقم، ضایعات نان است.
سیدجمال یوسفزاده سرانه مصرف روزانه نان در این شهرستان را همان ۴۰۰ گرم کشوری دانست و افزود: میزان دورریز نان در کشور بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است و این در حالی است که به دلیل کیفیت بالای نان در تربت حیدریه، رقم دورریز بین پنج تا هفت درصد است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم نان خشک در تربت حیدریه ۱۰۰ هزار ریال است، یعنی کسانی که بیشترین سود را از یارانه پرداختی بابت نان میبرند، نان خشکیها و دامداران هستند.
یک فرد آگاه در جهاد کشاورزی تربتحیدریه نیز با تایید انحراف در مصرف درست نان یارانهای به خبرنگار ایرنا گفت: هر چند آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد، اما نمیتوان انکار کرد که استفاده از نان خشک در دامداریهای کوچک شهرستان وجود دارد.
وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: تا زمانی که موضوع پرداخت یارانه نان توسط دولت وجود داشته باشد، وجود چنین سوءاستفادههایی نیز امری طبیعی است.
او تصریح کرد: از آنجا که نان یک کالای راهبردی است، تصمیمسازان کلان کشور نیز از تبعات توزیع یا قطع یارانه آن آگاه هستند.
رییس اتحادیه نانوایان تربتحیدریه نیز با تایید وجود این انحرافات در تولید و توزیع نان، به خبرنگار ایرنا گفت: تا زمانی که دولت برای نان یارانه میپردازد، چنین مشکلاتی نه تنها برطرف نمیشود که هر روز بیشتر شده و دولت برای خلاصی از این ورطه هولناک راهی جز قطع یارانه نان و آزادسازی قیمت آن ندارد.
مهدی نعلبندزاده به افزایش اجاره بهای واحدهای صنفی اشاره کرد و افزود: دولت تنها یارانه نان را میپردازد، اما چه کسی باید جوابگوی دیگر هزینههای نانوایان و از جمله افزایش نجومی اجاره بهای ملک آنان باشد؟
رییس اتحادیه نانواییهای تربت حیدریه افزود: در چنین شرایطی دیگر نمیتوان تضمین کرد که همه فعالان این صنف در چهارچوب قانونی و مورد انتظار فعالیت کرده و از مسیر اصلی منحرف نشوند.
نعلبندزاده به نحوه پرداخت یارانه نان توسط دولت نیز انتقاد کرد و گفت: قرار بوده بر اساس میزان عملکرد هر واحد صنفی، دولت بابت یارانه نوع یک، ۴۰ درصد و نوع دوم ۳۰ درصد کمک هزینه پرداخت کند، اما در عمل این رقم کم شده که نمیدانیم بر اساس چه معیار و فرمولی این رقم کم شدهاست.
نعلبندزاده افزود: در کنار اینها سهمیه آرد نانواییها نیز کم شده و این بر دیگر مشکلات آنان افزوده است.
وی در خصوص اینکه آیا نانوایان دارای سهمیه آرد یارانهای، اقدام به فروش نان به دامداران یا فروش آزاد میکنند، گفت: البته با هرگونه تخلف در این زمینه به شدت برخورد میشود، اما پنهان نمیتوان کرد که نانوایان شهرستان نشتی آرد دارند، زیرا برخی برای پوشش هزینههایشان ممکن است، این اقدام را انجام بدهند.
ماهانه هشت میلیون قرص نان در تربت حیدریه مصرف میشود
معاون برنامه ریزی فرماندار تربت حیدریه و رییس کارگروه آرد و نان شهرستان هم به خبرنگار ایرنا گفت: ماهانه در حدود هزار و ۶۰۰ تن آرد در این شهرستان مصرف میشود که با میانگین هر کیسه آرد ۲۰۰ قرص نان، ماهانه هشت میلیون قرص نان در این شهرستان مصرف میشود.
جعفر رضوانی افزود: البته نانوایان اعتراضهایی به قیمت نان با توجه به هزینههای خود دارند و از طرفی هم در چند سال اخیر قیمت آرد تغییری نیافته است، اما از آن سو هزینههای نانوایان از قبیل حاملهای انرژی، اجاره محل و ... افزایش یافته است که این موارد را باید در نظر گرفت.
معاون برنامه ریزی فرماندار تربت حیدریه گفت: پیشنهاد ما دادن مستقیم یارانه آرد به مردم و دادن آرد به قیمت آزاد به نانوایی هاست که موجب میشود فشاری بر معیشت خانوارها وارد نشده و مشکل نانواییها هم حل شود.
۲۶۵ واحد نانوایی در تربت حیدریه وجود دارد که از این تعداد ۱۸۱ واحد یارانهای، نیمه یارانهای و آزادپز شهری و ۸۴ واحد روستایی هستند.
مرکز شهرستان تربت حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع شده است.
www.irna.ir/xjS۹۴t
اخبار مرتبط