کد خبر: ۱۹۷۴۰
۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۷

جهش ۹۰ درصدی حجم فروش فرآورده های هیدروکربوری در بورس انرژی طی سال جاری

در شش ماه ابتدایی امسال منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳ در مجموع بورس انرژی ایران ۱۱۳ روز کاری داشت؛ ارزش معاملات ثبت شده در این بازار طی دوره مورد بررسی از ۱۳۷ هزار میلیارد تومان فراتر رفت؛ میزان ارزش معاملات ثبت شده در بورس انرژی ایران در نیم سال ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه قبل جهشی ۹۴ درصدی داشت.

به گزارش پرشین خبر از مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران؛ در نیم سال ابتدایی سال گذشته (منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۲) بورس انرژی ایران دارای ۱۱۹ روز کاری بود و طی این روز‌های کاری ارزشی بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومان در این بازار به ثبت رسیده بود.

رشد ۹۰ درصد حجم معاملات فرآورده‌های هیدروکربوری در بازار فیزیکی
رینگ داخلی بازار فیزیکی فرآورده‌های هیدروکربوری در نیمه ابتدایی امسال میزبان فروش ۳ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۸۲۳ تن محصول بود؛ ارزش این معاملات این رینگ به بیش از ۳۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید؛ حجم فروش فرآورده‌های هیدروکربوری در نیمه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه قبل به لحاظ حجمی رشدی ۱۱۴ درصدی و به لحاظ ارزشی ۴۰ درصد رشد داشت. پالایشگاه اصفهان، پالایشگاه آبادان، شرکت ملی نفت ایران، پالایشگاه شیراز و پالایشگاه تبریز به ترتیب برترین فروشندگان رینگ داخلی در نیمه ابتدایی امسال بودند.
در رینگ بین‌الملل نیز ۲ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۹۹۸ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به فروش رفت؛ فروش صادراتی این محصولات ارزش ریالی برابر ۷۸ هزار و ۴۶۷ میلیارد تومان را رقم زد. میزان حجمی فروش صادراتی فرآورده‌های هیدروکربوری نسبت به دوره مشابه در سال قبل رشدی ۶۹ درصدی و به لحاظ ارزشی نیز رشد ۹۷ درصدی را به ثبت رساند. شرکت نفت ستاره خلیج فارس، شرکت نفت امام خمینی، شرکت پالایش نفت لاوان، پالایشگاه نفت اصفهان و شرکت ملی گاز ایران نیز در بازه مورد بررسی برترین فروشندگان رینگ‌بین‌الملل به لحاظ حجم فروش محصول شدند. 
در مجموع نیز طی نیم سال ابتدایی ۱۴۰۳ فروش فرآورده‌های هیدروکربوری در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران به ۶ میلیون و ۲۳۳ هزار تن محصول رسید؛ این معاملات ارزش ریالی بالغ بر ۱۱۶ هزار میلیارد تومان را محقق کردند؛ به این ترتیب در نیمه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۲ بازار فیزیکی بورس انرژی ایران به لحاظ حجمی با رشد ۹۰ درصدی و به لحاظ ارزشی با رشد ۷۴ درصدی مواجه شد. بررسی‌ها از آن حکایت دارد که در مجموع بازار فیزیکی بورس انرژی ایران نیز شرکت نفت ستاره خلیج فارس، پالایشگاه نفت امام خمینی و پالایشگاه نفت اصفهان بیشترین سهم از فروش فرآورده‌های هیدروکربوری را به خود اختصاص دادند.

فروش ۷۸ میلیارد کیلووات ساعت برق در بورس انرژی
بازار برق بورس انرژی ایران در نیمه ابتدایی امسال منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳ روز‌های پررونقی را پشت سر گذاشت؛ ۷۸ میلیارد و ۳۹۲ میلیون کیلووات ساعت برق به ارزشی بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان در این بازار مورد دادوستد قرار گرفت. از کل معاملات ثبت شده در این بازار ۷۷ میلیارد و ۹۸۶ میلیون کیلووات ساعت برق مربوط به نیروگاه‌های حرارتی با ارزشی بالغ بر ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود. در بازار برق سبز نیز ۳۵۶ میلیون کیلووات ساعت برق به ارزشی بالغ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت. همچنین در تالار برق آزاد نیز که محلی برای عرضه و فروش برق نیروگاه‌های کوچک و تولید پراکنده است نیز ۵۰ میلیون کیلووات ساعت برق به ارزشی بالغ بر ۱۸۵ میلیارد تومان معامله شد.

سایر بازار‌های بورس انرژی ایران
میزان فروش اوراق سلف موازی استاندارد در بورس انرژی ایران طی نیمه ابتدایی امسال به ۷۳۰۰ میلیارد تومان رسید؛ این در حالی بود که در این بازه زمانی شش ماه نیز ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان گواهی ظرفیت در این بازار مورد داوستد قرار گرفت و ارزش معاملات گواهی صرفه‌جویی گاز نیز ۲۸۹ میلیارد تومانی شد.

 

ارسال نظر
اخبار روز
ادامه >>